درمان زخم بستر | عوامل ایجاد | روش های درمان زخم بستر در منزل و کلینیک

درمان زخم بستر

درمان زخم بستر  : (زخم بستر) به زخمی گفته می‌شود که در افرادی که برای مدت طولانی در بستر قرار دارند، ایجاد می‌شود. این زخم‌ها معمولاً در نقاط فشار قوی بر روی بدن ایجاد می‌شوند، مانند مناطق زیر پشت و سر، قسمت فرقه پاها، ساق پا و مفصل‌ها. زخم بستر به دلیل فشار مداوم و کاهش جریان خون به ناحیه مورد فشار و انسداد عروق، به وجود می‌آید.

برای درمان زخم بستر، رویکردهای زیر را می‌توان اتخاذ کرد:

1. رفع فشار: از همه چیز برای جلوگیری از تشکیل زخم بستر، لازم است فشار مستقیم بر روی نقاط آسیب‌پذیر را کاهش دهید. برای این منظور، استفاده از تخت بسترهای مناسب و تغییر موقعیت بدن در فواصل زمانی منظم بسیار مهم است.

2. مراقبت از پوست: حفظ و مراقبت مناسب از پوست بسیار اهمیت دارد. پوست باید تمیز و خشک باشد. می‌توانید از کرم‌ها و لوسیون‌های مرطوب کننده استفاده کنید تا پوست رطوبت لازم را داشته باشد.

3. تغذیه مناسب: تغذیه سالم و مناسب به بهبود و بهبود زخم‌های بستر کمک می‌کند. باید از تنوع غذایی، مصرف مواد مغذی کافی و مراقبت از وضعیت تغذیه‌ای بیمار اطمینان حاصل کنید.

4. بانداژ و مراقبت از زخم: استفاده از بانداژ‌های مناسب و تغییر منظم آنها می‌تواند به بهبود زخم بستر کمک کند. 

زخم فشاری چیست ؟

زخم فشاری نوع آسیب است که هنگامی که ناحیه ای از پوست برای مدت معینی تحت فشار ثابت قرار می گیرد، باعث شکستگی پوست و بافت، قطع تغذیه و اکسیژن رسانی، ایسکمی و در نهایت نکروز بافت می شود. مناطق شایع زخم فشاری شامل ناحیه پس سر، نرمه گوش، شانه ها، قفسه سینه و دنده ها، کتف و برجستگی آرنج، برجستگی های سر لگن،برجستگی های سر استخوان ران، انتهای ستون فقرات، زانوها، پاشنه‌ها و قوزک پاها است.زخم بستر شامل 4مرحله که مرحله 1 خفیف ترین مرحله است که باعث تغییر رنگ لایه فوقانی پوست شمامعمولاً به رنگ قرمز مایل به بنفش میشود.مرحله 2 باعث ایجاد زخمی کم عمق و باز می شود و ممکن است متوجه تخلیه محل نشوید. در مرحله 3 علائم عفونت مانند بوی بد، چرک و.. دیده می شود و زخم های مرحله ۴ جدی ترین هستند. این زخم ها در زیر چربی زیر جلدی به بافت های عمیق شما مانند ماهیچه ها ، تاندون ها و رباط ها کشیده می شوند.

 

علت ایجاد زخم بستر

زخم بستر به دلیل فشار مداوم بر روی نقاطی از بدن ایجاد می‌شود که در بستر بیمار قرار دارند. علل اصلی ایجاد زخم بستر عبارتند از:

1. فشار مداوم: فشار مداوم بر روی نقاطی از بدن، به ویژه نقاط آسیب‌پذیر مانند پشت، ساق پا، قسمت فرقه پاها و مفاصل، می‌تواند باعث قطع جریان خون به ناحیه مورد فشار شده و آسیب و زخم بستر ایجاد شود.

2. کاهش جریان خون: بیماری‌هایی که منجر به کاهش جریان خون در بدن می‌شوند، مانند بیماری‌های قلبی، دیابت، فشار خون بالا و عروقیت، باعث افزایش خطر ایجاد زخم بستر می‌شوند.

3. عدم توانایی حرکت: افرادی که به دلیل بیماری، ضعف عضلات یا محدودیت‌های دیگر از حرکت کم یا هیچ حرکتی ندارند، در معرض خطر ایجاد زخم بستر قرار دارند. بدون تغییر موقعیت مداوم بدن، فشار مستقیم بر روی نقاطی از بدن ایجاد می‌شود که می‌تواند به زخم بستر منجر شود.

4. ضعف و کاهش حس: بیماری‌هایی که عملکرد حسی را تحت تأثیر قرار می‌دهند، مانند دیابت، اعتلال عصبی و سالمندی، می‌توانند باعث کاهش حس در نقاط مختلف بدن شوند. این باعث می‌شود که فشار و آسیب در نقاط فشرده‌تر بر روی بدن احساس نشود و زخم بستر ایجاد شود.

درمان زخم بستر در منزل

درمان زخم بستر یا ترمیم زخم بستر در منزل می‌تواند در برخی موارد امکان‌پذیر باشد، اما قبل از هر چیز باید به دکتر خود مشورت کنید تا راهنمایی‌های خاصی که برای شما مناسب است را بدهد. درمان زخم بستر بستگی به مرحله و شدت زخم دارد، اما در ادامه چندین روش کلی برای درمان زخم بستر در منزل ذکر می‌شود:

1. مراقبت از تمیزی: قبل از هر چیز باید زخم را با آب و محلول نمکی یا محلول ضدعفونی کننده تمیز کنید. سپس با استفاده از محافظ زخم یا باندیژ مناسب آن را پوشش دهید.

2. تغذیه سالم: تأمین تغذیه مناسب و سالم برای بدن می‌تواند به فرآیند ترمیم زخم کمک کند. از مواد غذایی غنی از پروتئین مانند مرغ، ماهی، تخم مرغ و لبنیات استفاده کنید. همچنین مصرف میوه‌ها، سبزیجات و غلات نیز مفید است.

3. مدیریت فشار: در صورتی که زخم بستر ناشی از فشار طولانی مدت باشد، مهم است که فشار را از زخم بردارید. می‌توانید از البسه یا وسایل ویژه استفاده کنید که فشار را از نقاط حساس بردارند.

4. تغییر موقعیت: برای جلوگیری از ایجاد فشار مستمر بر روی یک نقطه، باید موقعیت بدن را به طور منظم تغییر دهید. همچنین ممکن است لازم باشد از وسایلی مانند بالشتک‌های ویژه یا تشکهای تبدیل شونده به استفاده کنید.

بهترین کلینیک درمان زخم بستر تهران

در تهران، چندین کلینیک و مرکز درمانی برای درمان زخم بستر وجود دارند. اما تشخیص بهترین کلینیک برای شما بستگی به شرایط و نیازهای خاص شما دارد. در هر صورت، در زیر چندین کلینیک معتبر در تهران را ذکر می‌کنم که در زمینه درمان زخم بستر فعالیت می‌کنند:

برترین : کلینیک  درمان زخم بستر دنیای زخم : تهران، بالاتر از بلوار کشاورز، جمالزاده شمالی، بن بست سرو، ساختمان پزشکان جمالزاده، طبقه اول، واحد ۲

1. کلینیک زخم بستر سینا: این کلینیک در منطقه ونک قرار دارد و به درمان و مراقبت از زخم بستر می‌پردازد.

2. کلینیک زخم بستر پاسارگاد: این کلینیک در منطقه فرمانیه قرار دارد و خدمات درمانی و مراقبتی برای بیماران با زخم بستر ارائه می‌دهد.

3. مرکز درمانی زخم بستر نور: این مرکز در منطقه جردن قرار دارد و تیمی از پزشکان و متخصصان مجرب در زمینه درمان زخم بستر دارد.

4. کلینیک زخم بستر رازی: این کلینیک در منطقه زعفرانیه قرار دارد و خدمات درمانی و مراقبتی برای بیماران با زخم بستر ارائه می‌دهد.

5. کلینیک زخم بستر مهرگان: این کلینیک در منطقه تجریش قرار دارد و به درمان زخم بستر و مراقبت از بیماران مبتلا به این نوع زخم می‌پردازد.

مهم است که قبل از تصمیم‌گیری و مراجعه، اطلاعات بیشتری در مورد هر کلینیک، تجربه‌ها و نظرات بیماران قبلی را بدست آورید. همچنین، ممکن است پزشک معالج شما نیز توصیه‌هایی در این مورد داشته باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *